Grill og bålsted

Hygge med grill eller bålsted kræver forsigtighed og omtanke. Hyggestunden skal helst ikke ødelægges af et bål, som udvikler sig til en stor brand.

5 gode grillråd

Tænk før du griller og følg Beredskabsstyrelsen 5 råd til en brandsikker grillaften: 

  1. Brug aldrig brandfarlige væsker, når du griller.Det er sikrest at tænde op med elektrisk grillstarter eller optændingsblokke.
  2. Grill kun udendørs – ved grillning fx i en udestue er der fare for kulilteforgiftning, som er livsfarligt.

  3. Hav altid vand i nærheden – så kan du nemt slukke, hvis en glød får fat i buskads, dugen eller andet, og du kan køle huden, hvis du bliver forbrændt. Det er også en god idé at nedkøle din grillstarter efter brug.  

  4. Hold øje med grillen – så børn eller husdyr ikke kommer til skade og der ikke går ild i noget.

  5. Aske og kulrester skal være kolde, før du smider det ud – ellers kan det antænde skraldespanden. Det kan tage over et døgn, før asken og kulresterne er kolde og der ikke er nogle gløder.