Brandsmart i skolen

Gratis digitalt undervisningsforløb, der lærer elever på mellemtrinet (4. - 6. klasse) i grundskolen om brandsikkerhed og -forebyggelse. Eleverne kommer til at lære vigtigheden af brandsikkerhed på en sjov, inddragende og vedkommende måde med Brandsmart, så de nemmere husker det til senere. 
Om undervisningsmaterialet

"Brandsmart" hører under faget natur/teknologi, er digitalt og gratis. Gennem små dilemmafilm bliver eleverne udfordret til at vælge mellem rigtige og forkerte beslutninger. Og bagefter forklares, hvorfor det ene valg er bedre end det andet. Forløbet inkluderer også praktiske aktiviteter, hvor eleverne bl.a. selv skal undersøge brandtrekanten og brandsikkerheden på skolen.

"Brandsmart" er et lærerigt, underholdende og engagerende forløb til natur/teknologi om brandsikkerhed, skræddersyet til eleverne på mellemtrinet (4. - 6. klasse).

Vennerne Charlie og Martha

I forløbet møder eleverne vennerne Charlie og Martha. I følger dem både på deres værelser, til klassefesten og rundt på skolen. De tager også en tur på brandskolen. Her skal eleverne hjælpe dem i en række dilemmaer. Heldigvis er brandmanden Thomas klar med råd fra sidelinjen og hjælper med at træffe kloge valg.

Når du er færdig med forløbet
  • Kender du brandtrekanten
  • Ved du, hvordan man reagerer, hvis der opstår brand
  • Har du styr på brandsikkerheden på din egen skole.
Varighed

Forløbet tager ca. 6 lektioner.

Forløbet er til Natur/teknologi for mellemtriner i 4. - 6. klasse.

Login med UNI-login

Brandsmart kræver login, enten UNI-login eller oprettelse af et privat login. 

 

Vil du vide mere

Få mere at vide om undervisningsforløbet og bestil Brandsmart (4. - 6. klasse).

Lær børn om brand

Gratis fysisk undervisningsmateriale for 0. - 1. klasse. Til materialet hører opgavehæftet samt en forsøgsspand med materiale til små, enkle forsøg, som læreren kan vise i undervisningen.

Lær børn om brand-materialet kan bestilles hos Beredskabsstyrelsen.

Nyttige links

Prøve det nye gratis forløb til brandsikker adfærd Brandsmart

Her finder du Forløbet delt op i 4 kapitler.