Brandsikkerhed i køkkenet

Skal julemaden grilles

Den typiske brand vi bliver kaldt ud til juleaftens dag, er julestegen eller anden der står i lys lue. Mange bruger nemlig grillen juleaften, men har ikke tænkt på at bruge et par minutter på at rense siderne og opsamlingsbakken for sommerens fedt. Så vi har tre råd:

  1. Rens grillen og skift opsamlingsbakken
  2. Bruger du gasgrillen, skal gasflasken stå væk fra selve grillen, så du kan fjerne den ved brand
  3. Stil ikke grillen under tagudhæng m.v. hvor en madbrand kan blive til en bygningsbrand

Julemad i køkkenet

Giv emhætten en grundig rengøring inden du skal igang med julemiddagen. Emhætten er opsamlingssted for fedtrester fra madlavningen. Hvis emhætten ikke rengøres jævnligt kan der opstå brand i fedtresterne i emhætten.

Forlad aldrig gryderne når der er tændt for dem og vær altid opmærksom når du kokkerere. Husk at teste huset røgalarmer jævnligt, så du bliver advaret hvis uheldet skulle være ude.

Kom sikkert i seng fra julefrokosten

Juletid og snaps hører gerne sammen. For nogle i rigelige mængder. Men husk at passe godt på dig selv og andre og følg vores tre råd:

  1. Kør aldrig bil når du har drukket. En natbus eller Taxa er billigst på den lange bane.
  2. Gå aldrig alene hvis du er blevet beruset. Risikoen er der for at du sætter dig ned og falder i søvn i den bidende kulde. Det kan koste dig livet.
  3. Drop natmaden når du kommer beruset hjem. Desværre er der mange der lige sætter en rest i ovnen og falder i søvn. De heldigste af dem bliver vækket af brandvæsenet….!

Nordjyllands Beredskab ønsker dig en brandsikker jul