Grill og bålsted

Danskerne griller året rundt. Specielt om sommeren bliver terrassen indtaget og grillen for alvor fundet frem. Bål og grill er hyggeligt, men kræver forsigtighed og omtanke. Undgå derfor at hyggen erstattes af en brand og følg nedenstående bål- og grillråd: 

  • Brug elektrisk grillstarter eller optændingsblokke 
  • Lad grillen stå udendørs - grillen kan give dig kulilteforgiftning, som er livsfarligt, hvis den står indenfor
  • Hav altid vand i nærheden til at slukke hvis det går galt 
  • Grillen skal stå på et sikkert underlag og ikke i den tørre bevoksning
  • Hold øje med grillen 
  • Sluk grillen så gløderne ikke kan gøre skade
  • Aske og kul skal være kold og glødefri inden det smides ud. Hæld vand over og vær sikker

Ring 1-1-2 hvis det går galt! Gælder også når du opholder dig i alle lande indenfor EU.

Bål og afbrænding

Sankthans bål